Een dagje zeilen...

 

Het ideale bedrijfsuitje of familiefeest op het water

Een dag uit met onze klipper 'Hoop op Zegen' is meer dan een gewone zeiltocht.

Het is dé manier om een duurzame relatie met uw klanten en/of personeel, op een natuurlijke en ontspannen wijze, te onderhouden en verder uit te bouwen.


Historie van ons zeilschip Hoop op Zegen

Wij zijn alweer meer dan 30 jaar actief in de zeilende passagiersvaart.
Wij zijn begonnen op een tweemast getuigde klipper uit 1904 die wij min of meer per ongeluk kochten. Het prille begin van de chartervaart, de “bruine vloot” van de jaren '70, hebben wij net gemist. Als nieuwkomers hadden wij al snel in de gaten: wie mee wil doen, moet innoveren. Dus gingen we aan de slag. Terwijl iedereen bezig was met opknappen van oude schepen, wilden wij een nieuw schip laten bouwen. Toen we dat bekend maakten dacht de rest van onze collega's dat de Venemaatjes gek waren geworden. Klopt, zo gek dat in 1994 onze eerste nieuwbouwklipper van stapel liep. Gebouwd op de werf van Piet de Bock in Leimuiden waar de kennis om dit soort schepen te bouwen nog aanwezig was. Het was namelijk niet alleen ons eerste nieuwe schip, sinds 1920 was er geen nieuwe klipper meer gebouwd!

Nieuwbouw nummer twee

Terwijl onze collega’s nog in de ontkenningsfase zaten (er zeilde een mooi gelijnd nieuwbouwschip rond dat vele wedstrijden won) waren wij alweer aan het tekenen voor een nieuwe Hoop op Zegen. Deze klipper werd niet gebouwd op de werf in Leimuiden, daarvoor was het schip te groot, maar in Ooltgensplaat. In 2002 liep deze Hoop op Zegen van stapel en dit schip is nu geheel ingericht voor dagtochten. Een speciaal ontwerp maakt van dit schip een zeer comfortabel zeilende klipper. Kortom, het is het ideale zeilcharterschip, snel, sportief en zeer comfortabel. Wij varen er zeer succesvol mee en zijn nog steeds ontzettend trots en blij om met dit schip te kunnen varen.

Onze vorige schepen

Ook onze twee vorige schepen komen wij nog veel tegen, de eerste Hoop op Zegen, nu Linquenda 2, vaart vanuit Hellevoetsluis. Ons eerste nieuwbouwschip vaart nu ook vanuit Hellevoetsluis en heet nu Hollandsch Diep. Dat laatst genoemde schip lijkt uiterlijk veel op de Hoop op Zegen, het zijn echter twee zeer verschillende schepen waar ook zeer verschillend mee gezeild wordt.

Jonge honden

De Hoop op Zegen wordt nog steeds gezeild alsof iedere dag een wedstrijddag is. Wij zijn dus niet alleen bouwers van nieuwe schepen en vernieuwers, maar ook fanatieke zeilers en dat vinden wij, de eigenaren van de Hoop op Zegen, zeker zo belangrijk.